Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί μου να γραφτεί;

Από 4 χρονών και άνω.

Γιατί Wing Tjun Kung Fu;

Λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας που χαρακτηρίζει την εποχή μας, παρέχει στον μαθητή τη δυνατότητα να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα και να μπορεί να αντιμετωπίσει την κάθε δυσκολία που πιθανόν θα του παρουσιαστεί.

Σε λίγους μόλις μήνες ο νέος μαθητής είναι σε θέση να προστατέψει τον εαυτό του με έξυπνες και απλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τα χέρια και τα πόδια του. Κι όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να διαθέτει ευλυγησία ή σωματική δύναμη, η ιδέα και μόνο «δεν φοβάμαι μπορώ να αμυνθώ» δυναμώνει την αυτοπεποίθηση και νιώθουμε ασφαλής .

Έτσι μπορούμε και στην δουλειά μας ,στο σχολείο ή στο δρόμο να περπατάμε με αυτοπεποίθηση .

Ποιος μπορεί να διδαχτεί Wing Tjun Kung Fu;

Άντρες και γυναίκες άνω των 4 χρόνων  ως και 70  χρονών μπορούν εύκολα να μάθουν Wing Tjun. Η ικανότητα των μαθητών/τριών βασίζεται στις προσωπικές μηχανικές ικανότητες του σώματός τους .Το  σύστημα δεν απαιτεί  καμιά ιδιαίτερη ακροβατική ικανότητα ή να είσαι σε καλή φόρμα για να αρχίσεις  την εκπαίδευση ούτε πριν ούτε μετά, γι” αυτό είναι για  όλες τις ηλικίες κατάλληλο

Απλά σε διδάσκει να ξεφεύγεις από άγριες καταστάσεις, χωρίς να πάθεις εσύ τίποτα  σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο σωστός χαρακτήρας είναι επίσης βασική προϋπόθεση, για να κριθεί κάποιος κατάλληλος ώστε να εκπαιδευτεί στο Wing Tjun.

Δεν είναι απαραίτητα να είναι κάποιος σε άριστη φυσική κατάσταση ώστε να αρχίσει την εκπαίδευση.

Πόσο καιρό κάνει κάποιος να μάθει Wing Tjun Kung Fu;

Η εκμάθηση του Wing Tjun θα χρειαστεί κάτι παραπάνω απο ένα σαββατοκύριακο! Η ικανοποιητική εκμάθηση της αυτοάμυνας αποκτάται μόνο με ικανό χρονικό διάστημα. παρόλ” αυτά, σε διάστημα ενός έτους και με εκπαίδευση δύο φορές την εβδομάδα θα είστε έτοιμος για να αμυνθείτε απέναντι στις κυριότερες τεχνικές επίθεσης.

Τι ρούχα να φορέσω στην προπόνηση;

Φορέστε άνετα ρούχα.

Άσπρο μπλουζάκι( τα χρώματα μαύρο, κόκκινο και κίτρινο είναι χρώματα για τους εκπαιδευτές και τους δάσκαλους.

Φόρμα γυμναστικής (Μαύρη)

Αθλητικά παπούτσια

Τι τεχνικές χρησιμοποιείτε για την αντιμετώπιση του φόβου;

Με το Wing Tjun χρησιμοποιούμε μία τεχνική που μαζί με την εκμάθηση του  μας μαθαίνει σταδιακά πώς να αντιμετωπίζουμε τον φόβο και να αντιδρούμε ψύχραιμα σε περίπτωση ανάγκης.Είναι φυσικό να νιώθουμε φόβο όσο φυσικό είναι και να πεινάμε, έτσι όπως όταν πεινάμε τρώμε, στην περίπτωση του φόβου με το Wing Tjun μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε και να χειριζόμαστε σωστά καταστάσεις που μας προκαλούν φόβο.

Υπάρχουν ειδικά μαθήματα για αρχάριους;

Στην σχολή μας όλες οι βαθμίδες εκπαιδεύονται μαζί, όμως κάθε μαθητής εξασκείται με τις κατάλληλες για το επίπεδό του ασκήσεις. Έτσι χάρη στην προσαρμοσμένη εκπαίδευση υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής στο πρόγραμμα μας καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου.